Οι περιοχές μας

ΒΑΡΗ

Τι θα αγαπήσετε

Η Βάρη ανήκει στα Νότια Προάστια και πρόκειται για μία περιοχή που προσφέρει πολυάριθμες λύσεις διασκέδασης και χαλάρωσης. Διατηρώντας τον χαρακτήρα της γειτονιάς, αποτελεί ένα κέντρο με όμορφα εστιατόρια, cafe, super market, τράπεζες, φαρμακεία, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Πέραν από εξαιρετική επιλογή για μόνιμη διαμονή για ζευγάρια και οικογένειες, η Βάρη είναι ένα μέρος ιδανικό για διακοπές αφού βρίσκεται δίπλα στην Βάρκιζα, έναν καλοκαιρινό προορισμό διακοπών, αλλά και με πολλούς μόνιμους κατοίκους. Η Βάρκιζα, με τις υπέροχες παραλίες της, οργανωμένες και μη, το εμπορικό κέντρο με τις τράπεζες, τα super market και τα διάφορα καταστήματα, με τις όμορφες καφετέριες, τις ταβέρνες και τα beach bar, δημιουργεί την αίσθηση των διακοπών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Συνδυάζει τους περιπάτους, τις παιδικές χαρές και χώρους στην φύση για τα παιδιά με την έντονη νυχτερινή ζωή με μερικά από τα πιο γνωστά καλοκαιρινά club, ενώ πάντα διατηρεί την αίσθηση της γειτονιάς.


Μία επενδυτική επιλογή που υπόσχεται καλή απόδοση.

 

Προσβασιμότητα

Η περιοχή απέχει 22 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηρίζεται από καλό δίκτυο συγκοινωνίας, καθώς την εξυπηρετούν αρκετές γραμμές λεωφορείων. Βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, 15 λεπτά από το μετρό του Ελληνικού και μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τον Διεθνή Αερολιμένα των Αθηνών.

 

Σχολεία

Η περιοχή διαθέτει δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ φιλοξενεί και ιδιωτικά σχολεία ευρείας φήμης.  

Περισσότερα

ΒΑΡΗ

ΒΟΥΛΑ

Τι θα αγαπήσετε

Η Βούλα αποτελεί ένα ιδανικό σημείο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, κοντά σε πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Πρόκειται για μία περιοχή όμορφη που συνδυάζει τις ανέσεις, την ασφάλεια, την ησυχία αλλά και την ζωντάνια. Είναι κατοικημένη και διαμορφώνεται γύρω από ένα ζωντανό εμπορικό κέντρο με γυμναστήρια, super market, τράπεζες. Διαθέτει αρκετά καταστήματα, ποιοτικά εστιατόρια και καφετέριες, wine bars, ενώ απλώνεται δίπλα σε μία καταπληκτική ακτογραμμή. Εκτός των άλλων, στην Βούλα εδράζει δημόσιο νοσοκομείο καθώς και διάσημη ιδιωτική κλινική.

Λόγω της θέσης της, είναι περιοχή ιδανική για επενδύσεις, καθώς οι αξίες των ακινήτων αποτελούν εγγύηση για καλή απόδοση.

 

Προσβασιμότητα

Με εύκολη πρόσβαση και καλή συγκοινωνία, η Βούλα βρίσκεται δίπλα στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας, το νέο έργο ανάπτυξης του Ελληνικού, ενώ απέχει 20 μόλις λεπτά από τον Διεθνή Αερολιμένα των Αθηνών και 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Στο Ασκληπιείο της Βούλας κάνει τέρμα και το Τραμ. 

 

Σχολεία

Η περιοχή διαθέτει δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων και βρίσκεται κοντά σε ιδιωτικά σχολεία διεθνούς χαρακτήρα.

Περισσότερα

ΒΟΥΛΑ

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Τι θα αγαπήσετε

Η Βουλιαγμένη είναι εδώ και χρόνια από τις πιο όμορφες και ξεχωριστές περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρας, γι’ αυτό και αποτελεί σημείο έλξης για τους «κομψούς» Ευρωπαίους!

Η ομορφιά της έγκειται στις μοναδικές αμμώδεις παραλίες, τα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας δίπλα στην θάλασσα, τα παραθαλάσσια εστιατόρια και τα προσεγμένα μαγαζιά.

Ένα μέρος ιδανικό για δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα και διάφορα θαλάσσια σπορ λόγω των εγκαταστάσεων και της τοποθεσίας. Στην περιοχή εκτός από τις παραλίες με την λευκή άμμο και τα καθαρά νερά, υπάρχει και η λίμνη που χαρίζει μοναδική ομορφιά, ενώ φιλοξενείται και το πολυτελέστατο ξενοδοχείο Four Seasons Astir.

Ένα ιδανικό μέρος τόσο για οικογένειες όσο και για εκείνους που απλώς αναζητούν την ομορφιά, την ησυχία και την γαλήνη μέσα στην φύση.

Πρόκειται για μια περιοχή που ανέκαθεν χαρακτηριζόταν από μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω της ομορφιάς της τοποθεσίας και του περιορισμένου αριθμού προσφερόμενων ακινήτων.

 

Προσβασιμότητα

Η Βουλιαγμένη έχει καλό δίκτυο συγκοινωνίας και απέχει 30 λεπτά από το λιμάνι του Πειραιά και μόλις 25 λεπτά από τον Διεθνή Αερολιμένα των Αθηνών, επιτρέποντας τις εύκολες αποδράσεις. Βρίσκεται σε απόσταση 8 λεπτών με το αυτοκίνητο από το εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας και 20 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας.

 

Σχολεία

Η περιοχή διαθέτει δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων και βρίσκεται κοντά σε ιδιωτικά σχολεία διεθνούς χαρακτήρα. 

 

Περισσότερα

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Τι θα αγαπήσετε

Η Γλυφάδα είναι το εμπορικό κέντρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Ο απόλυτος προορισμός για ψώνια αλλά και για νυχτερινή βόλτα. Φιλοξενεί μπουτίκ υψηλής ποιότητας, γνωστές αλυσίδες, καθώς και πολυσύχναστα μαγαζιά εστίασης. Πρόκειται για μία παραθαλάσσια περιοχή πολυτελούς χαρακτήρα με όμορφες παραλίες, cinema, restaurant, cafe, club, καλοκαιρινά μπαράκια και γυμναστήρια παρέχοντας λύσεις διασκέδασης αλλά και γυμναστικής για όλα τα γούστα. Παράλληλα προσφέρει μια όμορφη διαδρομή δίπλα στην θάλασσα για περπάτημα και ποδηλασία. Σημείο αναφοράς της αποτελούν και το γήπεδο γκολφ, που είναι το μόνο 18 οπών στην Αθήνα και η μαρίνα της, η οποία επίσης είναι μία από τις μεγαλύτερες της ευρύτερης περιοχής.

 

Είναι μια περιοχή με τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, με ακίνητα που προσφέρουν -ανέκαθεν-  μεγάλη απόδοση και ιδιαιτέρως με το νέο project του Ελληνικού που θα την επηρεάσει πολύ σημαντικά.

 

Προσβασιμότητα

Διαθέτει πολύ καλό δίκτυο συγκοινωνίας, με γραμμές λεωφορείων και τραμ, βρίσκεται κοντά στο μετρό του Ελληνικού και απέχει μόλις 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά και 35 από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

 

Σχολεία

Η περιοχή διαθέτει δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ φιλοξενεί και ιδιωτικά σχολεία ευρείας φήμης.  

Περισσότερα

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ

Τι θα αγαπήσετε

Το κέντρο της Αθήνας αποτελεί πόλο έλξης μεγάλης δυναμικής για επισκέπτες με ενδιαφέροντα που ποικίλλουν. Ένα σημείο συνάντησης πολιτισμού, ιστορίας, σύγχρονης τέχνης,  λιανικού και χονδρικού εμπορίου, δημόσιων υπηρεσιών και διασκέδασης. Γειτονιές ντυμένες με διαφορετικό μεταξύ τους χρώμα, μεγάλοι δρόμοι και σοκάκια, νεοκλασική αρχιτεκτονική και υπερσύγχρονα κτίρια, μνημεία και κομβικά σημεία της ιστορίας και του πολιτισμού. Από το κέντρο της Αθήνας περνά καθημερινά εκατομμύρια κόσμος για διεκπεραίωση υποχρεώσεων, ψώνια, για βόλτα πρωινή ή νυχτερινή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αλλά διαμένουν και μόνιμοι  Ξακουστοί δρόμοι και πλατείες πλέκουν το δίκτυό της ως πρωτεύουσας. Μεγάλες πολυεθνικές, διάσημες μπουτίκ, αλυσίδες καταστημάτων εστίασης αλλά και λιανικού  εμπορίου, μικροπωλητές και μικρά μαγαζιά, φημισμένα bar και club παρέχουν πολλές επιλογές και λύσεις στους περαστικούς.

Τα ακίνητα, λόγω της διαχρονικότητάς τους, διατηρούν πάντοτε την επενδυτική τους αξία. Σημεία αναφοράς της πρωτεύουσας -όπως η Ακρόπολη, ο Λυκαβηττός, τα πανέμορφα στενά της Πλάκας, η πλατεία Συντάγματος-  δίνουν μία ατμοσφαιρική νότα στο κέντρο της Αθήνας και αξία αναλλοίωτη στον χρόνο.

 

Προσβασιμότητα

Ένα άψογο δίκτυο συγκοινωνίας συνδέει τις διάφορες γειτονιές και περιοχές του κέντρου της Αθήνας μεταξύ τους αλλά και με όλα τα προάστια της Αθήνας. Γραμμή μετρό, λεωφορεία, τραμ, τρένο πλέκουν έναν άξονα με συχνές ανταποκρίσεις επιτρέποντας την εύκολη κυκλοφορία.

Περισσότερα

ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ

ΑΘΗΝΑ (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ - ΠΛΑΚΑ)

Εμπορικό  Τρίγωνο ονομάζεται η περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις κεντρικές αρτηρίες Σταδίου, Μητροπόλεως και Αθηνάς. Τρίγωνο καλείται λόγω του νοητού σχήματος που δημιουργεί η ένωση των τριών κορυφών, πλατεία Συντάγματος, Μοναστηρακίου και Ομόνοιας. Ο χαρακτηρισμός «εμπορικό»  προέρχεται από την φύση των ακινήτων που απαρτίζουν την περιοχή και συγκεκριμένα το γεγονός ότι υπάρχουν κατά κύριο λόγο επαγγελματικά κτήρια, γραφεία και καταστήματα και απουσιάζουν οι κατοικίες. Στον πυρήνα αυτόν συγκεντρώνονται πολλές δραστηριότητες, επιτελικές και εμπορικές, αφού υπάρχουν σημαντικά κτήρια τραπεζών, υπηρεσιών, της νέας Βουλής, γραφεία επιχειρήσεων κολοσσών, αλλά και πολυάριθμα καταστήματα ευρείας ή μικρότερης φήμης, χονδρικής ή λιανικής πώλησης, βιοτεχνίες, μικροεπιχειρήσεις και καταστήματα μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων. Κάποια μάλιστα από τα κτήρια, όπως η παλαιά Βουλή, το Δημαρχείο, η Μητρόπολη προσδίδουν και ιστορική σημασία στην περιοχή. Ως εκ τούτου πρόκειται για ένα σημείο τομής  όσον αφορά το εμπόριο  και τις επενδύσεις, επηρεάζοντας αντίστοιχα και τη αξία των ακινήτων. 

Περισσότερα

ΑΘΗΝΑ (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ - ΠΛΑΚΑ)

ΜΟΥΣΕΙΟ-ΕΞΑΡΧΕΙΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ

Μια πυκνοκατοικημένη συνοικία του κέντρου της Αθήνας, που φιλοξενεί όμως και μεγάλα ιστορικά κτήρια, όπως είναι το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο, πολυσύχναστες πλατείες και σημεία αναφοράς, όπως είναι ο Λυκαβηττός. Στην πορεία της ιστορίας η μεγάλη αυτή γειτονιά προσέλκυε διανοούμενους και φοιτητές, κάτι που οφείλεται στα εμβληματικά κτήρια που προαναφέρθηκαν αλλά και στη λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων του Πανεπιστημίου, όπως -τώρα-  της Νομικής Σχολής και του Παιδαγωγικού Τμήματος. Πρόκειται για μια περιοχή με ένα ιδιαίτερο στιλ που συνδυάζει την διανόηση, την τέχνη, τον αυθορμητισμό. Αποτελεί ένα σημείο δράσης των φοιτητών, κάτι που αναπόφευκτα επηρεάζει τους ρυθμούς, την ατμόσφαιρα και τη αισθητική του. Υπάρχουν πολλές βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, τυπογραφεία, καφετέριες με χώρους ειδικά διαμορφωμένους για μελέτη και μαγαζιά «στέκια» για τους μόνιμους κατοίκους ή τους επισκέπτες. Πολλά από τα διαμερίσματα, σε πολυκατοικίες κατά κύριο λόγω παλαιάς κατασκευής, διατίθενται προς ενοικίαση στους φοιτητές. Η περιοχή είναι συνδεδεμένη και με την έντονη πολιτικοποίηση. 

Περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ-ΕΞΑΡΧΕΙΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ

ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Το Κολωνάκι είναι συνοικία του κέντρου της Αθήνας που συνορεύει με το Μέγαρο Μουσικής, το Παγκράτι, την γειτονιά Ρηγίλλης και την ιστορική Νεάπολη. Διαθέτει ιδιαίτερα νεοκλασικά κτήρια, αρτ ντεκό, κτίσματα με «μοντερνίστικες» πινελιές, που φιλοξενούν μπουτίκ ρούχων μεγάλων σχεδιαστών και άλλα καταστήματα εμπορίου αλλά και εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης, δημιουργώντας ένα κέντρο ζωντανό στην καρδιά της Αθήνας. Θεωρείται μία από τις πιο ακριβές και «κλασάτες» συνοικίες της πρωτεύουσας, συνυφασμένη με την χλιδή και την πολυτέλεια. Τα ακίνητα στο Κολωνάκι έχουν μεγάλη επενδυτική αξία και υπόσχονται μεγάλη απόδοση.

Περισσότερα

ΚΟΛΩΝΑΚΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Τι θα αγαπήσετε

Το Ελληνικό είναι μια ανερχόμενη περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που θα αποτελέσει το επίκεντρο ενός πολύ μεγάλου οικιστικού κέντρου το οποίο θα φιλοξενεί κατοικίες, ξενοδοχεία, επαγγελματικούς χώρους, γραφεία, καταστήματα, καζίνο, μαρίνα πολυτελούς χαρακτήρα. Αυτά αναπόφευκτα θα επηρεάσουν σημαντικά την ευρύτερη περιοχή της Ριβιέρας και δη του Ελληνικού και των κατοίκων του.

Πρόκειται για ένα σημείο με επενδυτικό ενδιαφέρον με ακίνητα που υπόσχονται σημαντική απόδοση, πόσο μάλλον μετά την ολοκλήρωση του Hellinikon Project.

Μια περιοχή που παρέχει εύκολη πρόσβαση σε καταστήματα, χώρους εστίασης και διασκέδασης, καλοκαιρινά beach bar και club, αλλά και σχολεία και πολιτιστικά κέντρα, αποτελώντας μια επιλογή και για τους νέους και σε επίπεδο οικογένειας.

Προσβασιμότητα

Στο Ελληνικό εκτός των γραμμών των λεωφορείων, υπάρχει στάση μετρό ενώ στο παράκτιο μέρος του εξυπηρετεί και το τραμ. Η απόστασή του  με το αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά είναι 25 λεπτά και από τον Διεθνή Αερολιμένα των Αθηνών 40 λεπτά.  Αναμένεται να δημιουργηθεί και ποδηλατόδρομος.

Περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Η Αργυρούπολη ανήκει στα Νότια Προάστια στον ευρύτερο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης που απαρτίζεται από τις δύο ομώνυμες περιοχές. Γειτονικές περιοχές εκτός του Ελληνικού είναι ο Άλιμος και η Ηλιούπολη. Η Αργυρούπολη έχει άμεση πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, είτε οδικώς μέσω της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στην οποία εφάπτεται, είτε μέσω του μετρό αφού διαθέτει στάση εντός των ορίων της. Πέραν του μετρό, η Αργυρούπολη εξυπηρετείται και από πολύ καλό δίκτυο λεωφορείων με πολλές γραμμές και συχνές ανταποκρίσεις. Τοποθετείται στους νότιους πρόποδες του Υμηττού και παράλληλα σε κοντινή απόσταση από την θάλασσα. Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που την κάνει δημοφιλή και την επιλέγουν πολλοί σαν περιοχή μόνιμης κατοικίας. Η κοντινή της μάλιστα απόσταση από το Ελληνικό με το νέο project της δίνει ιδιαίτερη επενδυτική αξία. 

Περισσότερα

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Σελίδα 1 από 9